De ontwikkeling van ecodorpen

Met Ekoalot draag ik bij aan de kennisontwikkeling voor een duurzaam leven en verspreid die kennis in de praktijk. Dat doe ik met name in CVEG vereniging ecodorpen Gelderland en bij de stichting GEN-NL.

Ik ben voorzitter van de vereniging ecodorpen in Gelderland. De vereniging ontwerpt en bouwt ecologische leefgemeenschappen om te wonen, werken en leven met elkaar. In deze leefgemeenschap worden (sociale) huurwoningen gebouwd met ruimte voor alle leeftijdsgroepen en ook voor mensen met een zorgvraag.

Als lid van het bestuur van GEN-NL, de stichting Ecodorpennetwerk in Nederland, werken we aan de versterking van het netwerk van ecodorpen. Het ecodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen van ecodorpen in Nederland en internationaal te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Het netwerk heeft meer informatie over de diverse ecodorpen in Nederland.[/one-half]

De principes van permacultuur worden voor mij ook steeds belangrijker. Permacultuur is een samenvoeging van permanente agricultuur en permanente cultuur. Het is in de jaren 70 van de vorige eeuw ontwikkeld in Australië ontwikkeld om oplossingen te vinden voor de problemen die monocultuur (industriële) landbouw met zich meebrengt.

Stichting Ecodorpen Netwerk Nederland – GEN-NL