Duurzaam leven

In veel discussies komt de vraag altijd weer terug: wat doe je zelf aan een duurzame toekomst? Hierbij past geen oordeel, maar wel actie. Met Ekoalot draag ik bij aan de kennisontwikkeling voor een duurzaam leven, verspreid die kennis en gebruik de kennis in de praktijk. In de praktijk wordt heel veel beweerd over duurzaam leven en wat duurzaamheid precies is.  De meeste mensen die zich inzetten voor verschillende vormen van verduurzaming van de wereld zijn realisten, die werken aan de ambities van de maatschappij en de overheden. In BLOGS zal ingegaan worden op beweringen in discussies en media, en vooral over het framen daarvan.

Ik draag bij aan een duurzame toekomst door in eigen huis zo duurzaam mogelijk te leven. Ik werk mee aan een voedselbos in Dordrecht en draag bij aan het bouwen van ecodorpen in Gelderland. In het bestuur van het Ecodorpennetwerk in Nederland werken we aan de versterking van het netwerk van ecodorpen.

De principes van permacultuur worden voor mij ook steeds belangrijker. Permacultuur is een samenvoeging van permanente agricultuur en permanente cultuur. Het is in de jaren 70 van de vorige eeuw ontwikkeld in Australië ontwikkeld om oplossingen te vinden voor de problemen die monocultuur (industriële) landbouw met zich meebrengt.

 Stichting Buitenzinnig – Voedselbos Dordrecht

De Stichting BuitenZinnig realiseert een VoedselBos op het Eiland van Dordrecht. Dit doen we op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze met behulp van vrijwilligers.

Coöperatieve Vereniging Ecodorpen in Gelderland

De vereniging ontwerpt ecologische leefgemeenschappen om te wonen, werken en leven met volwaardige zorg voor elkaar aan elkaar. In deze leefgemeenschap worden (sociale) huurwoningen gebouwd met ruimte voor alle leeftijdsgroepen en ook voor mensen met zorgvraag.

Stichting Ecodorpen Netwerk Nederland – GEN-NL

Het ecodorpenNetwerk heeft als doel de gezamenlijke kennis en ervaringen van ecodorpen in Nederland en internationaal te delen en krachten te bundelen in gedeelde ecodorpbelangen. Het netwerk heeft meer informatie over de diverse ecodorpen in Nederland.